Middag

Fårikål i airfryer

Fårikål i airfryer

4 personer / 3 timer

 

1.5 kg fårikålkjøtt

1.5 kg hodekål

2 stk persillerot

4 fedd hvitløk

1 kvast rosmarin

2 ts pepper, hel

2 ts salt

2 ss mel

4 dl vann


    • Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter.
    • Legg båtene i airfryeren og stek i 8 minutter på 180 grader til kålen har fått en fin brunet overflate.
    • Legg fårikålkjøtt i airfryeren og krydre med salt og pepper, stek i 12 minutter på 200 grader til kjøttet har fått en fin brunet overflate.
    • Skrell og kutt persillerot i biter og kutt opp hvitløk og rosmarin.
    • Legg kjøtt, kål, persillerot, hvitløk og rosmarin lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.
    • Hell på vann og legg på lokk.
    • Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.