Kalkunfilet med rosenkål og fløtesaus
Rangert 5.0 stjerner av 1 brukere
Type
Middag
Forfatter
Simen Vatne
Porsjoner
4
Tid
90 minutter
Steketid
48 minutter
Saftig kalkunfilet kombinert med sprø og karamelliserte rosenkål. En lett og smakfull rett som passer perfekt til både hverdag og fest!

Ingredienser
- 800 g kalkunfilet
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 600 g rosenkål
- 200 g erter, fryst
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
Saus
- 1.5 ss smør
- 1.5 ss hvetemel
- 4 dl kraft, kylling
- salt og pepper
Instrukser
Pensle kalkunfileten med olivenolje og krydre godt med salt og pepper.
Del rosenkålen i to og bland sammen med erter, olivenolje, salt og pepper.
Legg over i airfryeren og stek på 200 grader i 8 minutter til den har fått en gyllen stekeskorpe.
Skru ned temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 40 minutter til kjernetemperaturen er 68 grader.
Når det er 15 minutter igjen av steketiden har du grønnsakene i airfryeren sammen med kalkunfileten.
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett.
Spe på med kraft, kok opp og la småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper.
Tips
Server gjerne med stekte poteter som du også kan lage i airfryer.
Vi anbefaler også