Ingredienser
Bunn
-
180 g smør
-
250 g sukker
-
3 stk egg
-
300 g hvetemel
-
2 ts bakepulver
-
1 ss vaniljesukker
-
4 ss kakao
-
3 dl fløte
Fyll
-
200 g smør
-
500 g melis
-
1 ss vaniljesukker
-
2 ss kakao
-
4 ss kaffe
-
10 plater kvikk lunsj
Instrukser
Pisk romtemperert smør og sukker sammen.
Tilsett eggene, én etter én og pisk godt mellom hver gang.
Sikt i hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, vekselsvis med fløte, vend godt sammen.
Hell røren i en springform (22 cm) dekket med bakepapir i bunnet.
Stek på 160 grader i 45-50 minutter. Avkjøl helt på rist.
Pisk sammen romtemperert smør, melis, vaniljesukker, kakao og kaffe.
Del kaken i to lag og fordel kremen jevnt i midten, på toppen og rundt.
Dekk sidene av kaken med kvikklunsj og pynt med for eksempel friske bær, sjokolade og makroner.
Tips
Tips! For å unngå at kaken svir seg under steking kan du dekke springformen med aluminiumsfolie. Ta vekk folien de siste 10 minuttene av steketiden.