Ingredienser
Lammelår
-
1 stk lammelår (2,5 kg)
-
1 ss salt
-
2 ts pepper
-
6 fedd hvitløk
-
1 kvast rosmarin
-
4 dl vann
Tilbehør
-
6 stk gulrot
-
1 stk sellerirot
-
2 stk løk
-
2 ss olivenolje
-
Salt og pepper
Kraft
-
6 dl kraft
-
1 ss maisenna
-
50 g smør
Instrukser
Lammelår
Fjern skanken på lammelåret slik at det passer i airfryeren.
Gni lammelåret inn med olivenolje.
Stikk små hull i kjøttet og stikk skrellede hvitløksfedd i hullene.
Krydre godt med salt og pepper.
Stikk et termometer i kjøttet.
Tilbehør
Ta risten ut av airfryeren.
Kutt grønnsakene i biter og legg de i airfyeren.
Dryss over olivenolje, salt og pepper.
Stek lammelåret på 240 grader i 10 minutter til det er gyllent.
Skru ned varmen til 90 grader og stek videre i 4-5 timer til det har en kjernetemperatur på ca. 70 grader.
Kraft
Sil av kraften i en kjele, kok opp og jevn med maisenna, smak til med smør, salt og pepper.