Middag

Kyllingfilet med grønnsaker

Kyllingfilet med grønnsaker

4 personer / 30 minutter

 

4 stk kyllingfilet

1 pose Airfryer Kryddermiks, kylling

1 ss solsikkeolje

 

400 g rosenkål

1 stk squash

400 g poteter, små

1 ss solsikkeolje

salt og pepper

 

1.5 ss smør

1.5 ss hvetemel

3 dl kraft, kylling

1 dl fløte

1 ts Airfryer Kryddermiks, kylling

1 kvast timian

 

  • Pensle kyllingfiletene lett med litt solsikkeolje. Dryss over Airfryer Kryddermiks og gni det lett inn. Dersom du ønsker enda bedre smak kan du gjøre dette 30 minutter før steking.
  • Skyll grønnsakene og kutt i biter, dryss over litt solsikkeolje og krydre med salt og pepper.
  • Legg grønnsakene i kurv 1, stek på 180 grader i 10 minutter.
  • Legg kyllingfiletene i kurv 2, stek på 200 grader i 16 minutter.
  • Trykk på “sync finish” på airfryeren for at alt skal bli ferdig samtidig.
  • Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på 68 grader.
  • La kyllingen hvile 5 minutter før du kutter den opp.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett. Spe på med kraft og fløte, kok opp og la småkoke et par minutter, smak til med Airfryer Kryddermiks.