Middag

Lammestek med rotmos

Lammestek med rotmos

4 personer / 120 minutter

 

800 g lammestek, benfri

1 ts salt

0.5 ts pepper

2 fedd hvitløk

1 kvast rosmarin

3 ss olivenolje

 

400 g gulrot

500 g kålrot

4 ss smør

0.5 dl fløte

salt og pepper

 

1.5 ss smør

1.5 ss hvetemel

4 dl kraft, vilt

salt og pepper

 

  • Finkutt hvirløk og rosmarin og bland sammen med olivenolje, salt og pepper til en marinade.
  • Surr lammesteken med hyssing og pensle med marinaden.
  • Legg kjøttet over i airfryeren og stek på 200 grader i 8 minutter til den har fått en gyllen stekeskorpe.
  • Skru ned temperaturen til 150 grader og stek videre i ca. 1 time til kjernetemperaturen er 65 grader.

  • Skrell og kutt grønnsakene i biter, pakk godt inn i aluminiumsfolie sammen med smør og et par spiseskjeer vann, la grønnsakene bake i airfryeren sammen med kjøttet.
  • Når grønnsakene er møre har du dem over i en bolle sammen med fløte og kjører til en jevn puré.

 

  • Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett.
  • Spe på med kraft, kok opp og la småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper.

 Server gjerne med stekte poteter og rørte tyttebær.