Ingredienser
Marinade
-
1 ts salt
-
0.5 ts pepper
-
2 fedd hvitløk
-
1 kvast rosmarin
-
3 ss olivenolje
Rotmos
-
400 g gulrot
-
500 g kålrot
-
4 ss smør
-
0.5 dl fløte
-
salt og pepper
Saus
-
1.5 ss smør
-
1.5 ss hvetemel
-
4 dl kraft, vilt
-
salt og pepper
Instrukser
Marinade
Finkutt hvirløk og rosmarin og bland sammen med olivenolje, salt og pepper til en marinade.
Lammestek
Surr lammesteken med hyssing og pensle med marinaden.
Legg kjøttet over i airfryeren og stek på 200 grader i 8 minutter til den har fått en gyllen stekeskorpe.
Skru ned temperaturen til 150 grader og stek videre i ca. 1 time til kjernetemperaturen er 65 grader.
Rotmos
Skrell og kutt grønnsakene i biter, pakk godt inn i aluminiumsfolie sammen med smør og et par spiseskjeer vann, la grønnsakene bake i airfryeren sammen med kjøttet.
Når grønnsakene er møre har du dem over i en bolle sammen med fløte og kjører til en jevn puré.
Saus
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett.
Spe på med kraft, kok opp og la småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper.
Tips
Server gjerne med stekte poteter og rørte tyttebær.