4 personer / 120 minutter
800 g lammestek, benfri
1 ts salt
0.5 ts pepper
2 fedd hvitløk
1 kvast rosmarin
3 ss olivenolje
400 g gulrot
500 g kålrot
4 ss smør
0.5 dl fløte
salt og pepper
1.5 ss smør
1.5 ss hvetemel
4 dl kraft, vilt
salt og pepper
- Finkutt hvirløk og rosmarin og bland sammen med olivenolje, salt og pepper til en marinade.
- Surr lammesteken med hyssing og pensle med marinaden.
- Legg kjøttet over i airfryeren og stek på 200 grader i 8 minutter til den har fått en gyllen stekeskorpe.
- Skru ned temperaturen til 150 grader og stek videre i ca. 1 time til kjernetemperaturen er 65 grader.
- Skrell og kutt grønnsakene i biter, pakk godt inn i aluminiumsfolie sammen med smør og et par spiseskjeer vann, la grønnsakene bake i airfryeren sammen med kjøttet.
- Når grønnsakene er møre har du dem over i en bolle sammen med fløte og kjører til en jevn puré.
- Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett.
- Spe på med kraft, kok opp og la småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper.
Server gjerne med stekte poteter og rørte tyttebær.