Orange chicken sandwich
Rangert 5.0 stjerner av 1 brukere
Type
Lunsj
Forfatter
Simen Vatne
Porsjoner
4
Tid
20 minutter
Steketid
14 minutter
En saftig kyllingsandwich med sprø panert kylling, smakfull appelsinsaus og friske grønnsaker, perfekt for en rask lunsj.

Ingredienser
Kylling
- 1 stk kyllingfilet
- 1 stk egg
-
1 dl hvetemel
- 1 dl panering
Saus
- 1.5 dl appelsinjuice
- 1 ss sukker
- 1 ts riseddik
-
1 ss soyasaus
- 1 ts ingefær
- 1 fedd hvitløk
- 1 klype chiliflak
-
1 ts maisenna
Fyll
- 0.5 stk agurk
-
1 ss sitronsaft
-
1 ts honning
-
1 klype chiliflakes
Brød
- 1 stk baguette
- 2 ss creme fraiche
Instrukser
Knekk egget i en bolle og visp det sammen.
Ha hvetemel i en annen bolle og panering i en annen.
Del kyllingen på langs, slik at den blir flat.
Krydre med salt og pepper før du først vender den i hvetemel, så egg, så panering.
Stek på 190 grader i ca. 14 minutter, snu halvveis i steketiden.
Del baguetten i to og stek den lett sammen med kyllingen de siste 4 minuttene.
Ha appelsinjuice, sukker, riseddik, soyasaus, finhakket ingefær og hvitløk, chiliflak og maisenna i en kjele, kok opp under omrøring til sausen tykner.
Vend kyllingen i sausen.
Kutt agurk i strimler og vend sammen med sitronsaft, honning og chiliflak.
Smør creme fraiche på begge baguettene, kutt kyllingen i biter og sett sammen sandwichen.
Vi anbefaler også
Shop tilbehør