Bakst

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

9 stykk / 90 minutter

 

25 g gjær, fersk

3 dl vann

3 ss olivenolje

1 ss sukker

1 ts salt

400 g hvetemel

 

300 g kjøttdeig

1 stk løk

2 ss olivenolje

1 fedd hvitløk

300 g hermetiske tomater

1 ss tomatpuré

salt og pepper

 

300 g revet ost

 

  • Rør gjær ut i lunkent vann. Rør inn olivenolje og sukker og la stå i 10 minutter. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen i 5-10 minutter, for hånd eller i kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og la den heve i 1 time.
  • Finhakk løken, og stek den sammen med kjøttdeigen i en stekepanne med litt olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk, hermetiske tomater og tomatpure, kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Kjevle ut deigen og spre sausen utover deigen, dryss over halvparten av osten og rull sammen. Kutt i 9 like store biter og legg dem i airfryeren med bakepapir under.
  • Dersom airfryeren har heve-funksjon bruker du denne nå. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter. Dryss over resten av osten og stek på 190 grader i ca. 15 minutter.