Middag

Rask ribbe

Rask ribbe

4 personer / 1 timer

 

2 kg tynnribbe

2 ss salt, grov

1 ss salt

2 ts pepper

 

  • Begynn med å fjerne beina på ribben og rute opp svoren, godt ned i fettkappen, men ikke ned til kjøttet. Dryss fint salt på svorsiden og gni det godt inn i ribben, krydre kjøttsiden med salt og pepper.
  • Lag en liten opphøyning i midten av airfryeren, for eksempel ved hjelp av aluminiumsfolie, og legg ribben oppå, slik at midten av ribben er høyest. Dette sikrer at væsken fra ribben dreneres underveis slik at all svoren blir sprø. Hell 2 dl vann i bunnen av airfryeren, og stek ribben på 180 grader i 45 minutter. Øk temperaturen til 230 grader og stek ribben videre i ca. 15 minutter, eller til svoren «popper» og blir sprø. Følg med mot slutten for å sikre at svoren ikke brenner seg.
  • La ribben hvile i minst 15 minutter før oppskjæring. Dekk den gjerne med aluminiumsfolie og et håndkle for å holde på varmen. 
  • Bruk den smakfulle kraften fra stekingen til å lage en deilig sjysaus eller fløtesaus som tilbehør.