Bakst

Rundstykker

Rundstykker

9 stykk / 90 minutter

 

25 g gjær, fersk

3 dl vann

3 ss olivenolje

1 ss sukker

250 g hvetemel

100 g sammalt hvete, grov

100 g havregryn

1 ts salt

 
2 dl solsikkefrø

 

  • Rør gjær ut i lunkent vann. Rør inn olivenolje og sukker og la stå i 10 minutter.
  • Ha i resten av ingrediensene og elt deigen i 5-10 minutter, for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  • Dekk til deigen og la den heve i 1 time. Del deigen i 9 like store emner og trill til rundstykker, pensle med vann, rull i solsikkefrø og legg dem i airfryeren med bakepapir under.
  • Dersom airfryeren har heve-funksjon bruker du denne nå. La rundstykkene etterheve i 30 minutter. Stek på 160 grader i 20 minutter, snu rundstykkene og stek videre i 10 minutter. Dersom airfryeren har doble varmeelementer trenger du ikke snu rundstykkene, legg da heller til 5 minutter på steketiden.