Ingredienser
-
25 g gjær, fersk
-
3 dl vann
-
3 ss olivenolje
-
1 ss sukker
-
250 g hvetemel
-
100 g sammalt hvete, grov
-
100 g havregryn
-
1 ts salt
Toppes med
Instrukser
Rør gjær ut i lunkent vann.
Rør inn olivenolje og sukker og la stå i 10 minutter.
Ha i resten av ingrediensene og elt deigen i 5-10 minutter, for hånd eller i kjøkkenmaskin.
Dekk til deigen og la den heve i 1 time.
Del deigen i 9 like store emner og trill til rundstykker, pensle med vann, rull i solsikkefrø og legg dem i airfryeren med bakepapir under.
.Dersom airfryeren har heve-funksjon bruker du denne nå.
La rundstykkene etterheve i 30 minutter.
Stek på 160 grader i 20 minutter, snu rundstykkene og stek videre i 10 minutter.
-
Tips
Dersom airfryeren har doble varmeelementer, slik som Dual Blaze og Twinfry, trenger du ikke snu rundstykkene, legg da heller til 5 minutter på steketiden.