9 stykk / 90 minutter
25 g gjær, fersk
3 dl vann
3 ss olivenolje
1 ss sukker
250 g hvetemel
100 g sammalt hvete, grov
100 g havregryn
1 ts salt
2 dl solsikkefrø
- Rør gjær ut i lunkent vann. Rør inn olivenolje og sukker og la stå i 10 minutter.
- Ha i resten av ingrediensene og elt deigen i 5-10 minutter, for hånd eller i kjøkkenmaskin.
- Dekk til deigen og la den heve i 1 time. Del deigen i 9 like store emner og trill til rundstykker, pensle med vann, rull i solsikkefrø og legg dem i airfryeren med bakepapir under.
- Dersom airfryeren har heve-funksjon bruker du denne nå. La rundstykkene etterheve i 30 minutter. Stek på 160 grader i 20 minutter, snu rundstykkene og stek videre i 10 minutter. Dersom airfryeren har doble varmeelementer trenger du ikke snu rundstykkene, legg da heller til 5 minutter på steketiden.