Middag

Svenske kjøttboller i fløtesaus

Svenske kjøttboller i fløtesaus

4 personer / 45 minutter

 

500 g kjøttdeig, storfe

2 stk sjalottløk

1 dl fløte

2 ss potetmel

1 stk egg

1 ts muskatnøtt, malt

1.5 ts salt

0.5 ts pepper

 

600 g potet, melne

200 g smør

2 ss fløte

salt og pepper

 

1.5 ss smør

1.5 ss hvetemel

3 dl kraft, kjøtt

1 dl fløte

salt og pepper

 

  • Finkutt sjalottløken og bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene.
  • Form farsen til middels store kjøttboller, bruk gjerne hendene, en skje og kaldt vann.
  • Stek kjøttbollene i airfryeren på 200 grader i 12 minutter.
  • Skrell og kok potet mør. Sil av vannet og tilsett smør og fløte. Rør godt sammen med en ballongvisp eller en sleiv. Smak til med salt og pepper.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett. Spe på med kraft og fløte, kok opp og la småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper.

Server gjerne med nyrørte tyttebær.