Middag

Svinestek

Svinestek

4 personer / 3 timer

 

1.4 kg svinestek, med svor

3 stk løk

3 stk gulrot

2 dl vann

salt og pepper

 

4 stk eple

200 g svisker

 

1.5 ss smør

1.5 ss hvetemel

3 dl kraft, kjøtt

1 dl fløte

salt og pepper

 

  • Fjern eventuelt hyssing fra svinesteken hvis den er surret. Skjær svoren i tynne strimler, og kutt godt ned i fettlaget uten å nå kjøttet. Krydre steken rikelig med salt og pepper, og massér krydderet godt inn.
  • Hell litt vann i bunnen av airfryeren for å holde steken saftig under tilberedning. Legg steken i airfryeren, og stek ved 150 grader i ca. 2 timer til kjernetemperaturen er 68 grader.
  • Øk deretter temperaturen til 200 grader, og stek i ytterligere 10 minutter, til svoren blir sprø og gyllen.
  • La steken hvile i 15 minutter før du skjærer den opp for å bevare saftigheten.
  • Hell sjyen ut av airfryerkurven i en beholder. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett. Spe på med sjyen og fløte, kok opp og la småkoke et par minutter
  • Ha epler og svisker i airfryeren og stek på 170 grader i 10 minutter.

Server med for eksempel poteter.