4 personer / 3 timer
1.4 kg svinestek, med svor
3 stk løk
3 stk gulrot
2 dl vann
salt og pepper
4 stk eple
200 g svisker
1.5 ss smør
1.5 ss hvetemel
3 dl kraft, kjøtt
1 dl fløte
salt og pepper
- Fjern eventuelt hyssing fra svinesteken hvis den er surret. Skjær svoren i tynne strimler, og kutt godt ned i fettlaget uten å nå kjøttet. Krydre steken rikelig med salt og pepper, og massér krydderet godt inn.
- Hell litt vann i bunnen av airfryeren for å holde steken saftig under tilberedning. Legg steken i airfryeren, og stek ved 150 grader i ca. 2 timer til kjernetemperaturen er 68 grader.
- Øk deretter temperaturen til 200 grader, og stek i ytterligere 10 minutter, til svoren blir sprø og gyllen.
- La steken hvile i 15 minutter før du skjærer den opp for å bevare saftigheten.
- Hell sjyen ut av airfryerkurven i en beholder. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett. Spe på med sjyen og fløte, kok opp og la småkoke et par minutter
- Ha epler og svisker i airfryeren og stek på 170 grader i 10 minutter.
Server med for eksempel poteter.