Ingredienser
-
1.4 kg svinestek, med svor
-
salt og pepper
-
2 dl vann
Tilbehør
-
3 stk løk
-
3 stk gulrot
-
4 stk eple
-
200 g svisker
Saus
-
1.5 ss smør
-
1.5 ss hvetemel
-
3 dl kraft, kjøtt
-
1 dl fløte
-
salt og pepper
Instrukser
Fjern eventuelt hyssing fra svinesteken hvis den er surret.
Skjær svoren i tynne strimler, og kutt godt ned i fettlaget uten å nå kjøttet.
Krydre steken rikelig med salt og pepper, og massér krydderet godt inn.
Hell litt vann i bunnen av airfryeren for å holde steken saftig under tilberedning.
Legg steken i airfryeren, og stek ved 150 grader i ca. 2 timer til kjernetemperaturen er 68 grader.
Øk deretter temperaturen til 200 grader, og stek i ytterligere 10 minutter, til svoren blir sprø og gyllen.
La steken hvile i 15 minutter før du skjærer den opp for å bevare saftigheten.
Hell sjyen ut av airfryerkurven i en beholder.
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel, rør godt og brun lett.
Spe på med sjyen og fløte, kok opp og la småkoke et par minutter.
Ha epler og svisker i airfryeren og stek på 170 grader i 10 minutter.
Tips
Server med for eksempel poteter.