Middag

Torsk med høstgrønnsaker

Torsk med høstgrønnsaker

4 personer / 45 minutter

 

600 g torsk, loin

2 ss olivenolje

salt og pepper

 

4 stk beter, gul

400 g potet

4 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt og pepper

 

2 stk sjalottløk

1 dl hvitvin

1 dl fløte

150 g smør

 

  • Skrell og kutt grønnsakene i båter. Vend sammen med olivenolje, salt og pepper og ha over i airfryeren.
  • Stek på 180 grader i 8 minutter.
  • Del fisken i like store biter, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper.
  • Legg fiskebitene over grønnsakene i airfryeren og stek videre i 10 minutter.
  • Finkutt sjalottløk og ha over i en kjele sammen med hvitvin, reduser til halv mengde og tilsett fløte
  • Reduser igjen til halv mengde og skru ned varmen.
  • Visp inn kaldt smør i terninger, litt etter litt, rør godt til du får en passe tykk smørsaus.

Server torsken med grønnsakene og smørsaus.