Torsk med høstgrønnsaker
Rangert 5.0 stjerner av 1 brukere
Type
Middag
Forfatter
Simen Vatne
Porsjoner
4
Tid
45 minutter
Steketid
18 minutter
Delikat torsk servert med sesongens bakte grønnsaker. En sunn og smakfull middag med rene og balanserte smaker!

Ingredienser
- 600 g torsk, loin
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
Høstgrønnsaker
- 4 stk beter, gul
- 400 g potet
- 4 stk sjalottløk
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
Smørsaus
- 2 stk sjalottløk
- 1 dl hvitvin
- 1 dl fløte
- 150 g smør
Instrukser
Skrell og kutt grønnsakene i båter.
Vend sammen med olivenolje, salt og pepper og ha over i airfryeren.
Stek på 180 grader i 8 minutter.
Del fisken i like store biter, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper.
Legg fiskebitene over grønnsakene i airfryeren og stek videre i 10 minutter.
Finkutt sjalottløk og ha over i en kjele sammen med hvitvin, reduser til halv mengde og tilsett fløte.
Reduser igjen til halv mengde og skru ned varmen.
Visp inn kaldt smør i terninger, litt etter litt, rør godt til du får en passe tykk smørsaus.
Server torsken med grønnsakene og smørsaus.
Vi anbefaler også